PROMs atopisch eczeem


Brand

Actuele vragenlijsten dermatologie

Per aandoening worden verschillende vragenlijsten gebruikt. De keuze voor bepaalde vragenlijsten maakt Zorgladder in samenspraak met de wetenschappelijke verenigingen die betrokken zijn bij een bepaalde aandoening. Binnen dermatologie/flebologie werkt Zorgladder samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en het Dutch College of Phlebology (DCoP). Zodra Zorgladder een nieuwe aandoening heeft opgenomen in de database wordt onderstaande lijst met aandoeningen, de bijbehorende PROMs en handboeken geactualiseerd.

Bekijk hier de flyer van Dermatologie.

Atopisch eczeem

Eczeem is een chronische huidaandoening waarbij klachten als jeuk, roodheid of kloofjes worden veroorzaakt door ontstekingsreacties. Er bestaan verschillende soorten eczeem.

De door de patiënt gerapporteerde uitkomsten van de behandeling van atopisch eczeem worden uitgevraagd door middel van de Patient-Oriented Eczema Measure (POEM). Deze vragenlijst vraagt de patiënt naar de ernst van de klachten, uitgedrukt in de frequentie van zeven symptomen van atopisch eczeem in de afgelopen zeven dagen. Meer informatie over de (afname van de) POEM en de vragenlijst zelf zijn te vinden in het Handboek Eczeem.

Zodra voor meer aandoeningen PROMs zijn vastgesteld, zullen deze hier worden toegevoegd. 


Contactinformatie


Zorgladder
Postbus 340
2700 AH Zoetermeer

T: 070 - 31 77 980
E: info@zorgladder.nl
L: LinkedIn 
T: Twitter 

Meld u hier  aan voor de Zorgladder nieuwsbrief.Copyright © 2017 Zorgladder - All Rights Reserved.