PROMs veneuze aandoeningen


Brand

Actuele vragenlijst

Per aandoening worden verschillende vragenlijsten gebruikt. De keuze voor bepaalde vragenlijsten maakt Zorgladder in samenspraak met de wetenschappelijke verenigingen die betrokken zijn bij een bepaalde aandoening. Binnen dermatologie/flebologie werkt Zorgladder samen met de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie (NVDV) en het Dutch College of Phlebology (DCoP). Zodra Zorgladder een nieuwe aandoening heeft opgenomen in de database wordt onderstaande lijst met aandoeningen, de bijbehorende PROMs en handboeken geactualiseerd.

Veneuze aandoeningen

Wanneer de aderen zuurstofarm bloed niet goed naar het hart transporteren spreken we van veneuze insufficiëntie. Een belangrijke oorzaak hiervan is het slecht functioneren van kleppen in de bloedvaten, wat het geval is bij bijvoorbeeld spataderen of diepveneuze trombose. Een andere mogelijke oorzaak van veneuze insufficiëntie is te weinig spieractiviteit. Klachten van dergelijke veneuze aandoeningen variëren van bijvoorbeeld jeuk en pijn tot open wonden. 

De door de patiënt gerapporteerde uitkomsten van de behandeling van veneuze aandoeningen worden uitgevraagd door middel van drie vragenlijsten, namelijk de VEINES-QOL/Sym (VQS), Venous Clinical Severity Score (VCSS) en de EQ-5D-5L. Informatie over (de afname van) deze vragenlijsten en de vragenlijsten zelf zijn te vinden in het Handboek Veneuze Aandoeningen.


Contactinformatie


Zorgladder
Postbus 340
2700 AH Zoetermeer

T: 070 - 31 77 980
E: info@zorgladder.nl
L: LinkedIn 
T: Twitter 

Meld u hier  aan voor de Zorgladder nieuwsbrief.Copyright © 2017 Zorgladder - All Rights Reserved.